RAYUELA. Jazz i literatura (2ª part)

el

Programa emès el 16 de maig del 2018 (nº18 -2 t-)

Rayuela sí que és un d’aquests llibres que ningú ja no llegeix i és una llàstima però tothom és lliure de perdre’s una gran obra. En tot cas en aquest programa només parlem d’una part de “Rayuela”. La que va del capítol 12 al 18, on es narra una reunió del “Club de la serpiente” on Horacio i la Maga comparteixen sessió d’alcohol, fum i jazz amb la resta dels components d’aquest estrany club. Una reunió on la música que sona d’un vell tocadiscos superant els fregits i els salts de l’agulla serveix com a catalitzador d’emocions i sentiments. Les converses, les reflexions i pensaments com també les confessions més íntimes es barregen amb un llistat de temes del jazz i del blues més clàssic.  Aquests capítols són entre moltes coses una lliçó de literatura, un llistat de vint temes referencials de la història de la música negra, una manera lliure d’entendre l’amistat, Una joia on hi trobem, entre moltes més coses, una  de les definicions més poètiques i boniques  del jazz que jo hagi llegit mai (i si no doneu-li un cop d’ull al que pensa Horacio Oliveira quan de fons sona un tema de la prehistòria del jazz “Stack O’Lee Blues” dels Waring’s Pennsylavanians -cap. 17) per aixecar-se i treure’s el barret.

Clica i escolta’l:

Per si voleu escoltar els temes: https://open.spotify.com/album/6zFmbqx7a4MJEOPKOnOtGV?si=NggVWnmvSWSqXkNkObU0lg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s