ACTIVITATS DE JUNY: un mes de música i llibres. (avançament del que vindrà)

el

Un juny que ve carregat…

de concerts

divendres 1   de juny a les 20.30h: Nadya Makoeva (veu) i Ramon Bau (guitarra)
divendres 15 de juny a les 20.30h: Ricky Gil (guitarra i veu) i Albert Freixas(guitarra)
divendres 22 de juny a les 20.30h: Inhumankind (Pablo Selnik -flauta travessera- Àlex Reviriego -Contrabaix-)

i de presentacions

dimarts 12 de juny a les 20h: “Control de plagues” de l’Enric Gomà
dimecres 20 de juny a les 20h: “Els secrets del planeta Mots” d’en Jordi Sedó

dijous 28 de juny a les 20h: “L’home que llegia Miquel Strogoff” d’en Jaume Benavente

LA MÚSICA

DIVENDRES 1 DE JUNY (20.30H) vespre de jazz amb: NADYA MAKOEVA I RAMON BAU

La Nadya i en Ramon (veu i guitarra respectivament) ens oferiran una cuidada selecció de clàssics i standards del jazz de tots els temps.

DIVENDRES 15 DE JUNY (20.30H) Vespre de folk/rock amb : “AFTER THE GOLDRUSH” tribut a Neal Young

Gil-Freixas

El cantant i compositor  Ricky Gil (guitarra i veu) i el cantautor Albert Freixas (guitarra) passaran de dalt a baix el mític àlbum de Neal Young “After the Gold Rush” del 1970. Per tant, si veniu, podreu sentir cançons com  aquesta: https://www.youtube.com/watch?v=1e3m_T-NMOs

DIVENDRES 22 DE JUNY (20.30H) Vespre de Dark Metal “progressiu” amb: INHUMANKIND

Pablo Selnik (flauta travessera) i Àlex Reviriego (contrabaix) músics  avesats als més eclèptics estils que van des del jazz a la música contemporànea passant pel Metal més extrem, s’han unit per fer el seu particular homenatge al món del Heavy. Música contemporànea? Metal? Veniu i opineu. Per a tots els que busqueu experiències noves més enllà de la melodia, del confort de la tonalitat i dels ritmes de 4/4.
Aquí teniu una mostra: https://www.youtube.com/watch?v=pRpwyLXSSmc

I ELS LLIBRES.

DIMARTS 12 DE JUNY (20H) “CONTROL DE PLAGUES” -Pòrtic ed.- amb el seu autor l’Enric Gomà

Es diu que cada català té dins seu un home del temps, un entrenador del Barça i un lingüista. Així com s’han escrit llibres a l’estil de 50 paraules que cal salvar, Enric Gomà proposa ara “92 paraules que cal fumigar”: calcs del castellà o de l’anglès, hipercorreccions, modes, deformacions o directament disbarats, molt sovint popularitzats pels mitjans de comunicació.

Un llibre fet amb rigor i molt, molt sentit de l’humor.

DIMECRES 20 DE JUNY (20H) “ELS SECRETS DEL PLANETA MOTS” -ed. Gregal- amb el seu autor en Jordi Sedó. L’acte serà presentat per la Lola Tresserras (professora de llengua i literatura espanyola a l’IB Manuel Blancafort)

La novel·la segons el seu autor:

Els secrets del planeta Mots és una  novel·la juvenil amb una intenció fonamentalment didàctica i un argument d’allò més original.

La història té, com a personatges, les paraules, que són representades com a éssers vius que habiten un planeta llunyà des de molt abans de l’aparició de la vida damunt la Terra fins que l’ésser humà comença a fer servir el llenguatge.
Una novel·la que aprofita un enginyós argument per a anar explicant al lector jove, d’una manera amena, el funcionament i els conceptes bàsics de la morfosintaxi catalana.

DIJOUS 28 de JUNY (20H): “L’HOME QUE LLEGIA MIQUEL STROGOFF” -Més Llibres ed.-  amb el seu autor en Jaume Benavente

Una breu sinopsi:

A Riba-roja d’Ebre, al costat del pantà, fa quatre anys que hi ha un nou agent rural, l’Abel Lamartí, un foraster extravagant que hi ha anat a parar després d’un llarg periple físic i anímic per Barcelona, França, Londres, Ístria, el nord d’Itàlia… I que conserva lligams i deutes indissolubles amb tots aquests llocs, com la Méline, la seva exdona; l’Ignasi, el fill que va tenir amb ella, o el seu pare, un comptable jubilat que encara viu a la seva caseta d’Horta, que li va transmetre la passió per Miquel Strogoff i que té la il·lusió de viatjar en el Transsiberià. Però entre el poble i el riu li passen coses que el trasbalsen i el col·loquen en una autèntica cruïlla existencial, com ara uns gossos salvatges als quals s’ha d’enfrontar o l’aparició de la Lise, una suïssa nòmada que també va covant els seus propis dimonis.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s