CONCERT DE JAZZ A STROGOFF AMB ELS UNEXPECTED

Dissabte 22 de setembre a les 20h (entrada inversa)

UNEXPECTED son: SERGI SIRVENT (piano) TEMPE HERNÁNDEZ (contrabaix) i DANI DOMÍNGUEZ (bateria)

UNEXPECTED pot definir-se com un power trio o un trio de jazz amb alts nivells d’interacció.
Però no és només un trio, és un grup de música. Poden estar dins de l’esfera jazzística però des que van començar mai no han renunciat a tenir una identitat sonora pròpia i personal, cosa potser més típica dels grup de rock.
UNEXPECTED són tres grans instrumentistes, tres artistes units en un sol sò, un sol impuls. La creativitat i la imprevisibilitat de Sirvent, el carisma i el saber fer de Tempe Hernández així com l’energía i l’impuls inesgotable de Dani Domínguez, tot mesclat amb empatia i misteri. Mai sabem que passarà. La música és un viatge inesperat que només es dóna en el moment present i això és el que vol descubrir aquesta banda cada vegada que pugen a un escenari.

D’UNEXPECTED han dit:

Sorprenent, valent, innovador, captivador o intens
són alguns dels qualificatius que ha rebut en els
darrers anys aquest trio, una formació que va néixer
l’any 2000 i que en aquest temps ja ha enregistrat 6
discos per a Fresh Sound New Talent, aconseguint
que la crítica nacional i internacional es rendeixi
als seus peus. Mitjans com “Jaç”, “All About Jazz”,
“The New York Times” o “Rolling Stone” han lloat un
poderós piano trio que treballa colors i textures des
de diferents llenguatges –el jazz, el blues, el soul, el
rock, la clàssica, el free, el pop… – i que està obert a
girs no pactats en el guió, establint una comunicació
i comunió perfecta entre tots els seus membres.
Unexpected és, com la vida, un viatge inesperat, ple
d’emocions i sorpreses.

(text extret del seu últim concert al JAMBOREE a Barcelona)

Resultat d'imatges de sergi sirvent

MÉS INFORMACIÓ…

Unexpected és un grup que interpreta d’una forma molt especial la música de Sergi Sirvent, tot i que també toquen alguna composició del contrabaixista Tempe Hernández o del baterista Dani Domínguez. D’altra banda no hi sol faltar alguna que altre versió/ standard de jazz de tot tipus.
El seu intens treball com a grup durant el període 2000-2003 els va portar a trobar un sò molt propi i molt singular, en el qual van poder expressar-se a través de moltes textures i viatjar a les fronteres estilístiques que tenen el jazz, el blues, el rock, la música contemporànea, el free jazz o les músiques d’avantguarda, sense oblidar músiques més ètniques o d’arrel. Van ser un grup sense por a trencar amb els dogmes i barrejar diferents estètiques des de l’òptica compositiva de Sirvent i van marcar una petjada en la escena musical de Barcelona.
Com a trio han publicat quatre àlbums amb el prestigiós segell Fresh Sound New Talent
(Unexpected-FSNT157 / Unexpected plays the Blues in Need-FSNT231 / Munchies-FSNT
460 i Odisseo-FSNT5175).
Unexpected ha participat també en un àlbum on hi ha més dosis de improvisació oberta i algún tema de Ornette Coleman, on es va convidar al baterista Joe Smith a unir-se al trio formant un quartet amb dos bateries (Sergi Sirvent Free Quartet-FSNT 208) i com a trio va tenir un paper fonamental de secció rítmica on es sustentava la música d’un àlbum doble de Sergi Sirvent (9 muses-FSNT193); un grup de gran format amb una orquestració molt més treballada.
Els tercer i quart álbum van ser enregistrats quan el contrabaixista va retornar a BCN el 2013, 10 anys després de l’últim cop que van tocar junts. D’aquella sessió de grabació van sortir “Munchies” i “Odisseo”, àlbums que van presentar arreu de l’estat en diferents escenaris.
Ara, després de una gira de concerts el passat 2017, aquest 2018 es tornen a endinsar en l’enregistrament del que serà el cinquè disc de la banda, que es diu “Involucions”. D’alguna manera és un retorn a l ́inici, ja que són composicions més simples i el sò contudent de la banda s ́imposa.
Tenen previst però, seguir plasmant l’obra de Sirvent en un sisè disc, amb una música
diferent, més contemporània i complexa.

GALERIA

Un comentari Digues la teva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s