PRESENTACIÓ DE “TRENES TALLADES. RECORDS D’UNA NENA DE RÚSSIA” DE ROSER ROSÉS

DIVENDRES 28 DE SETEMBRE (19.30h) 

image001 (1)

“Trenes tallades” un document d’història viva.

Més que d’unes memòries, estem parlant d’un llibre de records. Les vivències d’una nena de dotze anys que l’any 1938 va ser enviada pels seus pares (com tans altres nens fills de republicans) a l’URSS per a protegir-la dels estralls de la guerra civil. No serà fins passats nou anys, que el 1947 i després d’un periple que la portarà del nord al sud de l’inmens país comunista, per finalment travessar l’Atlàntic i passar l’últim any d’exili a Mèxic, podrà retornar a Barcelona i retrobar-se amb els seus pares.

Una oportunitat per reviure la història -encara recent- de la mà d’una supervivent. De veure i viure com era la Barcelona d’abans de la guerra. De sentir com es sentia una nena que va passar tota la seva adolescència en un país tan diferent al de la seva infantesa i que, no obstant això i malgrat les dures condicions en que hi va viure, s’hi va sentir acollida i d’alguna manera agraida. De com va patir, després dels dotze anys d’exili, el xoc cultural que suposava tornar a l’Espanya de la post-guerra pobra, franquista, i represora.

Com diu la prologuista del llibre i també la presentadora de l’acte, l’Helena Vidal: “Teniu en les vostres mans un document d’història viva. Gaudiu-ne.”

Resultat d'imatges de roser roses

El significat del silenci per Roser Rosés

El retorn per Roser Rosés

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s