ALBERT FREIXAS PORTA EL SEU NOU DISC “OOPALANA” A LA LLIBRERIA

El cantautor el presentarà en directe el proper dissabte 17 de novembre a les 19h

 ‘Oopalana’ és un disc dedicat a la memòria de la seva àvia Esperança (cada vegada que ella s’havia d’aixecar del seu silló deia alguna cosa així com “oopalana!” així que hem de suposar que aquesta expresió vol dir alguna cosa així com “Vinga amunt!”)  La guitarra és l’instrument central, i hi apareix amb formes, freqüències i textures diferents. La veu n’és el lligam, i les harmonies vocals doten els temes d’una gran sensibilitat. Un bon exemple el trobem amb “Armed to the teeth.”‘Oopalana’ ha estat enregistrat a La Fada de Vallforners, un antic paller reformat. Ah  i  fins i tot el seu joveníssim fill l’acompanya en una cançó!
Albert Freixas (Sabadell, 1979) va debutar en solitari amb ‘{u}’ (Gat Records, 2011), premi Altaveu Frontera 2013. La seva trajectòria professional va començar l’any 2000 a Londres, on Freixas va viure vuit anys, i on va formar part de projectes de jazz i ‘spoken word’. El 2007 va tornar a Catalunya i va unir-se als acabats de formar iX!. ‘Oopalana’ es va publicar el 19 d’octubre.

La crítica ha dit:

“Magnífics dibuixos i arquitectures de guitarra que realcen una indiscutible i sovint complexa destresa” La Vanguardia

“Un viejo conocido de esta casa, en solitario o con nuestros admirados IX!… Un disco que contiene canciones tan brillantes como éste “Now is When. Here is Where”. Rne 3

“És possible gravar n disc només amb guitarres acústiques i veus i que no es faci previsible i repetitiu? Doncs sí. La prova és OOPALANA.” El 9 Nou

GALERIA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s