VERBA VOLANT. Poesia i música a la llibreria

Amb: ORIOL SAULEDA ( el poeta) i MARCEL·LÍ BAYER (el músic)

DIVENDRES 22 A LES 19.30h

La funció de l’art: protegir-nos de totes les reduccions lògiques a què estem temptats d’aplicar en cada moment al fluir dels esdeveniments. Apropar-nos al procés que és el món. John Cage

El duo format pel poeta Oriol Sauleda i el músic Marcel·lí Bayer pretén, a través de la improvisació, connectar amb l’espectador de la manera més profunda: mitjançant imatges poètiques colpidores i una música del tot imprevisible, a cada actuació el projecte cobra nova vida, es renova i escriu un nou capítol de la seva història.

Ens involucrem en la realitat, en el seu procés, deixant que cada so i que cadascú sigui o trobi allò que és. Creiem, com a forma de connexió, en no imposar res, en deixar espai al voltant de cada centre. Permetre que cada persona, com cada so, siguin el centre del món.

El primer disc del duo, que porta per nom Verba Volant, ofereix 14 peces breus que giren al voltant de 14 verbs quotidians. Cada portada és única i especial: feta i pintada a mà.

oriol sauleda

ORIOL SAULEDA  individu plural. Treballa la poesia des de la improvisació. El podem trobar perdut pels boscos o al col·lectiu de poesia improvisada Nicomedes Mendes (amb Núria Martínez-Vernis, Guim Valls i Víctor Bonet); preparant Les vint-i-quatre hores sòniques amb Marc Egea; recitant al grup de rock piscodèl·lic EVE (Lilith, 2015; El cinquè àngel, 2017) o fent el pallasso amb un nas vermell dins la companyia de circ Top Guay. Ha traduït John Cage, ha presentat Lois Pereiro i ha recitat a la Walter Thompson The Barcelona Soundpainting Orchestra. Pinta d’amagat de si mateix. Col·labora amb el col·lectiu MIS (Mireia Tejero) i la Big Band Valona (Marc Egea). Fa de Lewis Carrol a ALENKY. Recentment, ha rebut una subvenció per fer una aplicació mòbil (PASSEJA’T) que recita poesia només quan l’aparell detecta que camines i també ha obtingut el premi de poesia Martí Dot 2018 pel seu poemari El Paller.

Marcel·lí-Bayer-685x1024

MARCEL·LÍ BAYER músic multiinstrumentista. Actiu en el camp del jazz i la improvisació lliure. Toca tot tipus de saxòfons i clarinets i, a banda, samplers, petits instruments de joguina, electroacústica, pedals d’efectes, etc. Actualment participa en projectes com Albert Cirera i Kamarilla, el col·lectiu d’improvisadors Memoria Uno (liderat per l’Iván González), Voodoo Children Collective de Toni Vaquer, Martín Leiton Big Band, Ian Sala i els Efectes Secundaris, Os Meus Shorts (Nico Roig) i Seward. Ha participat en més d’una trentena d’enregistraments com a sideman i n’ha publicat quatre com a líder: “Nonitz featuring Lee Konitz” (Quadrant Records, 2011; “Les narrations” (Whatabout Music 2013); “1680” (Discordian Records, 2014) i “Niketchrin” (Creative Sources, 2017).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s