Presentem “SIS NITS D’AGOST”el nou llibre de Jordi Lara sobre la mort de Lluís Maria Xirinacs.

Dijous 11 d’abril a les 19,30h a la llibreria.

Amb la presència de l’autor que parlarà amb l’Albert Benzekry.

El sis d’agost de 2007, Lluís Maria Xirinacs sortia per la porta de casa seva a Barcelona per anar a deixar-se morir als voltants de la muntanya del Taga. Jordi Lara recull aquesta estranya història i ens ofereix una magnífica novel·la (disfressada de fals documental) centrada en la misteriosa mort de l’activista, lluitador i filòsof.

Una novel·la sobre conviccions, activisme i llibertat individual que intenta treure a la llum tot el que va envoltar al fet del suicidi i, alhora, convida a una reflexió moral a tot lector que se li acosti. Jordi Lara ens mostra així a una figura avui en dia qüasi desconeguda: en Xirinacs, una persona amb unes conviccions molt fortes que, més enllà de que ens atraiguin més o menys, que tinguin més o menys validesa avui en dia, era amb les que creia i va ser conseqüent amb elles fins la seva pròpia mort. “Sis nits d’agost” és la històriad’un compromís individual i, no sé si és una lliçó per a tots nosaltres, però sí que sé que és (al meu parer, esclar) un gran llibre.

Jordi Lara (Vic, 1968) és un home amb múltiples facetes artístiques que van des del cinema a la literatura passant per la música. Però ens quedarem en aquest cas amb la literatura, i és que en Jordi, és un dels escriptors més celebrats de la literatura catalana d’avui. Amb una obra literària de la que destaquem  els llibres de contes “Una màquina d’espavilar ocells de nit” i   el primer llibre que va ser presentat a la llibreria:  “Mística conilla” (2017 i premi Crítica Serra d’Or de narració) — Ara acaba de publicar “Sis nits d’agost” ( els tres llibres els trobareu a Edicions 1984).

Resultat d'imatges de jordi lara

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s