TRIBUTE TO BILLIE HOLIDAY. Magalí Datzira i Joan Fort. Jazz a Strogoff

Dissabte 16 (19,30h) a la llibreria

taquilla inversa

MAGALÍ DATZIRA: contrabaix i veu
JOAN FORT: guitarra
La Magalí Datzira i en Joan Fort es coneixen a Barcelona l’estiu del 2016, ciutat on els dos resideixen cursant els seus estudis de música. A mesura que es coneixen i comencen a tocar junts, decideixen formar un duo on deixen ben clara la seva passió en comú pels standards de jazz i per la figura de Billie Holiday. L’objectiu d’aquests dos joves músics de 21 anys és experimentar amb aquest format tant exigent i meravellós com és el duo, donant així vida a les cançons populars americanes que cantava la que probablement sigui la principal referent vocal de la història del jazz.

Coda
No sé si aquest tema (Fine and Mellow) el tocaran avui però per a mi, aquesta és una de les gravacions més impressionants de la Billie Holiday. Desembre del1957, la Billie i al Lester tenen ja els dies comptats (els dos moriran el 1959 en poc temps de diferència. La veu de la Billie està molt perjudicada, en Lester (que s’ha presentat a la gravació amb sabatilles d’anar per casa farà el què podrà amb un solo en el que sembla que se li’n van les poques forces que li queden. La Lady Day (així li deia ell, en Lester, a la Billie) el mira amb una tendresa extrema. Tan la veu de la Billie, com el solo del Lester son pur jazz, pur sentiment, blues, blues, blues!

https://www.google.com/search?q=fine+and+mellow&oq=fine+and+mellow&aqs=chrome..69i57j0l5.6422j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s