Presentem”ÒPERA ÀCID”

dijous 28 de nov. (19,30) a la llibreria

Amb els escriptors Ferran Garcia i Ramon Mas (que també és l’editor)

L’escriptor i editor de Males Herbes Ramon Mas,ha rescatat de l’oblit aquesta magnífica novel·la sobre l’heroïna d’un escriptor maleit que es creia mort i desaparegut però que no ho estava (*) … ell mateix, acompanyat del també escriptor Ferran Garcia ens parlaran sobre la novel·la i l’autor. Una magnífica ocasió per redescubrir una de les novel·les més impactants, poètiques i inusuals escrites en català a finals dels vuitanta del segle passat.

Una novel·la que passa en una nit. De fons sona Albinoni. Una nena de 10 anys, necessita heroïna. En Dom surt pels carrers de Vic a buscar-la…
“En Dom prepara una altra xeringa: escalfa la pols en una cullera amb aigua: la filtra amb un cotó: s’assegura que el líquid ompli bé la xeringa: sense aire: sense res, res que no sigui allò. Aleshores li posa bé al braç a la Naida, i la torna a punxar”. No és, ni de lluny, el moment més cru o angoixant de Òpera Àcid, de Miquel Creus, novel·la inusual en català: per abordar el sòrdid món de l’heroïna, del cavall, a Catalunya i en primera persona, i per la desaparició del seu autor, que no va escriure mai res més des d’aquell 1989 i que fins i tot alguns van donar per mort a l’estranger. Als 30 anys de la seva publicació a Edicions 62, l’obra reapareix a Males Herbes, cosa que ha permès esbrinar que l’autor és viu, reclòs i silent, a Berlín (*). (El País.cat)

“Una obra d’art” Julià Guillamon (la Vanguardia)

(*) això ho vaig escriure  a principi de mes. Fa més o menys una setmana, a Berlín, es va morir  Miquel Creus. Estava malalt de càncer. 

Miquel Creus

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s