Presentem el dietari: DAVANT DELS CAMPS I DE LA NIT d’Àlex Figueras

dissabte 8 (18,30h) a la llibreria

Amb l’autor que conversarà amb la periodista Yvette Moya.

“Aquests textos, diversos però no dispersos ja que acaben sempre recollits en un blog que fa de bloc, conformen una mena de dietari personal. Es tracta del diari d’un home corrent que es troba, com l’heterònim pessoà Álvaro de Campos, sol davant dels camps i de la nit, conduint una vida que, com el Chevrolet d’Álvaro de Campos, no deixa de ser prestada. I al repte de viure, l’autor hi afegeix el d’intentar recollir, amb aquest modest dietari, allò que de valor té precisament la vida, allò que transcendeix els fets més senzills del dia a dia. La tasca, titànica i rarament aconseguida, d’un escriptor és que la seva mirada ens ajudi a entendre què ens passa i ens acompanyi com un còmplice en la nostra existència diària. L’objectiu d’aquest diari no és ni molt menys tan ambiciós però, utilitzant un terme de la física, podríem dir que pretén vibrar en aquesta longitud d’ona.”

Resultat d'imatges de alex figueras    Sobre l’autor: Va néixer a Vic l’any 1969 i ha viscut sempre a cavall entre Aiguafreda, el seu petit món i recer, i Barcelona, el gran objecte de desig. Accidentalment, és llicenciat en farmàcia i ha treballat sempre entre l’administració i el sector de la salut, d’on la literatura intenta endur-se’l. Com a articulista, ha escrit a El Punt Avui, Presència i El 9 Nou. L’any 2000 va publicar el recull de contes Tarda de gener i altres narracions (Costa Llibreter) i el 2012 el dietari menorquí Cuaderno de Binissaida (Los Papeles del Sitio). En castellà, publica regularment a la revista Clarín. Escriu poesia i diaris de viatges per a cercles íntims i és autor del blog personal Bloc de notes, d’on s’han extret i seleccionat els textos que conformen aquest volum.

“Davant dels camps i de la nit” és una edició d’El Gall Editor (2019)

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s