NO DIGUIS RES (I i II) amb en Ricard Gil

Programa nº7 emès el 18/11/2020 (5a temporada)

Programa nº 8 emès el 2/12/2020 (5ª temporada)

“And the battle’s just begun
There’s many lost, but tell me who has won
The trench is dug within our hearts
And mothers, children, brothers, sisters
Torn apart Sunday, bloody Sunday” (U2)

RADDEN KEEFE, Patrick: No diguis res; Periscopi (2020) trad. Ricard Gil

Primer dels dos programes que dediquem a un dels llibres de no ficció de l’any… a un dels llibres de l’any en general, vaja: “No diguis res”; un llibre sobre un fet real succeit durant els pitjors anys dels “Troubles” a Irlanda del Nord: el segrest i la posterior desaparició de Jean McConville, vidua de 38 anys i mare de 10 fills.

A partir d’aquí i seguint el rastre de les declaracions dels seus protagonistes, la documentació existent i centrant l’atenció en els fets – i allunyant la ideologia- l’autor ens explica una història terrible que ens ajuda a entendre aquells anys.

Un llibre d’investigació que es llegeix com una novel·la (addictiu dirà -i no sense raó- el seu editor Aniol Rafel), com un True crime que et manté enganxat a la butaca mentre, astorat vas llegint un relat que, com un cercle sempre va donant voltes, buscant una sortida que, de moment, no sembla possible.

De tot això parlem amb el seu traductor Ricard Gil, responsable també -juntament amb l’autor- de la lectura compulsiva del llibre . Ricard Gil també és músic, garriguenc i col·laborador de Ràdio Silenci . Amb ell seguirem parlant la setmana que bé, pq encara hi ha molt a comentar, sobre el llibre i sobre la seva feina de traductor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s