Aquest dissabte 8 de maig (12,30h) a la plaça del silenci una presentació amb molt de Swing!

el

Presentació a càrrec del llibreter que conversarà amb en Jordi Martí-Rueda sobre vides del jazz, rebel·lia i ball.

Música en directe a càrrec de Francesc Capella (piano) i Benjamin Traerup (saxo)

Una presentació on també podrem gaudir de la música i, tot esperant temps millors, ballar una mica (ni que sigui entre bombolles i tímidament)

Un llibre fet de retalls de la vida dels que van fer possible que durant més una dècada el jazz fos molt més que un estil de música.

Músics com Fats Waller, Duke Ellington, Louis Armstrong, Bilie Holiday o Ella Fizgerald, transiten per les pàgines d’aquest llibre, no hi podien faltar tampoc, balladors que van fer gran al Lindy Hop com Frankie Manning o Norma Miller. Però també hi trobem poetes com Langston Hugues, activistes com Malcom X, o algun brigadista que va lluitar (i va perdre) a favor de la república. Un llibre que farà les delícies dels amants del Jazz en general i del swing en particular, a tots els amants de les causes justes i perdudes i també a tots aquells que vulguin saber més d’una època que s’assembla a la nostra més del que ens pensem.

Ara, just quan sembla que, a poc a poc ens n’estem sortint, just quan sembla que tot pot anar a millor (però que sembla que només ho sembla, perquè la crisi persisteix, el feixisme poc a poc va creixent, el racisme continua ben viu) ara deia, aquest moment que sembla tantes coses, és un bon moment per recordar una època en què una música, un estil de ball i  de vida, es va rebelar contra tot això: contra la misèria, el racisme, el feixisme, l’avorrimet… potser no ho va aconseguir del tot ( o gens) però va deixar un rastre de mil melodies sacsejades per un ritme frenètic que despertava les ganes de viure malgrat tot i que, avui en dia, encara a molts de nosaltres ens ha regalat, ens regala i ens regalarà moments intensos de plaer.


Una bona manera de fer-ho, de recordar aquesta música, aquest ball, és assintint a la presentació del llibre de Jordi Martí-Rueda aquest dissabte al migdia a la Plaça del Silenci.

Jordi Martí-Rueda: "El swing és un acte d'emancipació, de rebel·lia i pot  acabar contribuint a cohesionar la societat"

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s