KERGUELEN

Programa nº 24 emès el 09/06/2021 (5ª temporada)

BARRIO GARCIA-AGULLÓ, Marta: “Los gatos salvajes de Kerguelen” 2020, Altamarea

Una d’aquelles sorpreses agradables i que et deixen un molt bon regust de boca. Un llibre inclassificable d’aventures, amb referències a antics exploradors i descubridors. Illes mig perdudes a la part més meridional de l’oceà índic. Una novel·la de crims, molts crims, amb ritme trepidant de sèrie B i amb una alta càrrega de crítica ecològica. Les mítiques Kerguelen, aquestes illes de la Desolació habitades per elefants marins, pingüins, albatros i gats salvatges ( i quatre científics i militars), envoltada d’icebergs i amb uns vents que poden arribar als 200km/h son un protagonista més. Tot defensat amb una prosa sòlida i eficaç deguda a la Marta Barrio, l’autora que, en l’entrevista que li fem, ens diu que la seva novel·la ha estat seleccionada com a finalista a millor primera novel·la en el prestigiós festival de novel·la negra de Gijón d’enguany. Esperem que tingui sort, perquè ( si m’ho pregunten a mi com a lector) se la mereix.

Clica i escolta’l: https://www.radiosilenci.cat/programs/strogoff

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s