HISTÒRIA SOMIADA/ EYES WIDE SHUT

Programa nº 25 emès el 16/06/2021 (5ª temporada)

SCHNITZLER, Arthur: “Història somiada”; 1998, Quaderns Crema (Trad. Anna Soler)

Des de que existeix el cinema, el diàleg entre la pantalla i el paper ha sigut constant. Un munt de novel·les (obres mestres, de consum, pulp, còmics etc…) s’han versionat a les pantalles. De manera més fidel, més crítica, més personalitzades, etc… I, evidentment hi ha de tot. Pel·lícules que fan avergonyir als lectors i versions que engrandeixen l’obra literària. Per a mi, una versió cinemàtogràfica no ha de ser fidel al text original sinó que ha de donar la seva visió crítica i particular; després t’agradarà més o menys però aquesta és una altra qüestió. La qüestió d’ara mateix però, és la de recomanar-vos llegir-vos la novel·la de Schnitzler (una de les reflexions més potents sobre el desig i la parella escrites el segle passat) i després veure la pel·lícula del Kubrick. L’experiència, com a mínim, és estimulant i segur que no us deixarà indiferents.

Clica i escolta’l: https://www.radiosilenci.cat/programs/strogoff

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s