ED. FINESTRES. El còmic per adults en català!

Programa nº7 emès l’1/12/2021

BAGIEU, Pénélope: Intrèpides; 2021, Ed. Finestres

CARLSON, David L/ BLAIR, Landis: L’accident de caça; 2021, Ed Finestres

Una de les grans mancances que tenim en el món editorial en català és la del còmic per adults. Aquest buit l’ha vingut a mitigar una nova editorial: Finestres. Un nou i il·lusionant projecte editorial que vol publicar còmics que es converteixin en títols de fons. I per fer-ho, aposten per traduir les novetats més rellevants del panorama internacional: sí novetats, però també tenen la intenció de recuperar títols indispensables i començar a produir obres noves directament en català.

De moment ja han publicat dos títols i la cosa, si manté el nivell, promet.

Intrèpides de la Pénélope Bagieu és un recull de petites biografies de dones que han destacat al llarg de la història (la majoria poc conegudes) enfocades des d’un punt més lateral que central, amb un punt de vista que no defuig la ironia ni el sarcasme i amb molt d’humor. Un llibre de colors, d’alegria visual i de consciència social.

L’accident de caça és l’altre cara de la moneda. Un còmic de disseny inquietant. Amb uns blancs i negres agressius d’un fort punt expressionista per explicar una història impactant sobre la mentida i el perdó, sobre les presons mentals i les físiques. Una història ambientada en el Chicago de la gran depressió i el d’uns quants anys després. Una història de redempció a través de la literatura, la poesia i la relació entre un pare un fill. Brutal!

Per comentar tot això hem parlat amb l’editora de finestres, la Montserrat Terrones.

Clica i escolta’l: https://www.radiosilenci.cat/embed/podcast?id=radiosilenci_podcast_13385

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s