IN THE PINES. 5 Murder Ballads adaptades al còmic

Programa nº13 emès el 16/02/2022

Kriek, Eric: In The Pines. 5 Murder Ballads; 2022, Norma

“All beauty must die” (Nick Cave: Where The Wild Roses Grow)

Les Murder Ballads son un element important de l’extenssíssim Great American Songbook (l’antologia oficiosa diríem de la música popular dels EEUU) i constitueixen per elles soles un subgènere de la balada tradicional. Els textos d’aquestes cançons sempre tracten d’un assassinat però la manera de relatar-lo, així com el punt de vista pot variar molt. De vegades és el punt de vista de l’assassí o el de la víctima, o potser te l’explica una tercera persona. De vegades l’assassí és ajusticiat, de vegades s’escapa. Les cançons son un bon reflexe dels EEUU del s.XIX on la violència armada i la moral inspirada per la religió intentaven trobar un equilibri. Tot i així aquestes cançons tenen un origen més remot: el de la vella Anglaterra i van ser els immigrants els que la van portar a la terra de les oportunitats i les van adaptar (com tota bona cançó tradicional i amb arrels) a les noves realitats que es van trobar.

Aquest divendres 18 Norma treu al mercat un preciós còmic titulat In The Pines on l’autor holandès Erik Kriek (conegut per les seves estupendes adaptacions d’històries d’HP Lovecraft) ha adaptat al format de còmic cinc d’aquestes balades.

Això ens serveix com a excusa per recomanar-vos especialment aquest àlbum amb un dibuix espectacular i un guió que, fent una adaptació lliure li dona un cos més ample i molt suggeridor a cada una de les cançons. També, esclar!, per repassar cada una de les cançons en què es basen les històries.

Ens ha sortit un programa molt musical, aquesta vegada.

Brussels Jazz Orchestra, Lynn Cassiers | In The Pines | Flagey
Clica i escolta’l: https://www.radiosilenci.cat/embed/podcast?id=radiosilenci_podcast_14006

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s