BONA SORT. Jo, de vosaltres, la llegiria…

Programa nº16 emès el 16/03/2022

BUTLER, Nickolas: Bona sort; 2022, Ed. del Periscopi (en castellà Asteroide)

L’ambició i la cobdicia és condició humana. Si les poses a prova els resultats poden ser catastròfics. Això ja ho sabia B. Traven quan va escriure “El tesoro de sierra madre” magnífica novel·la psicològica i d’aventures sobre tres pobres desgraciats buscadors d’or que tenen “sort” i el troben.

La mateixa “sort” tindran els tres protagonistes d’aquesta estupenda, addictiva (sí, ho és) i musculosa novel·la de Nickolas Butler: una novel·la que és un homenatge clar a B. Traven. En aquest cas ens trobem a tres constructors (amics i socis) que els hi toca la grossa! tenen la “bona sort” de que els contractin per construïr una sofisticada casa al bell mig de les muntanyes de Wyoming. Una casa que si l’acaben en un plaç impossible tindran una prima escandalosa. L’ham ha estat tirat i ells han picat. La resta, una narració clàssica de ritme vertiginós amb una gran evolució dels personatges i que em recorda, sobretot en alguns moments, al gran Irving. Llegiu-la.

Clica i escolta’l: https://www.radiosilenci.cat/embed/podcast?id=radiosilenci_podcast_14286

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s