Molt més que un relat màgic: GALVANY I EL CAVALLER VERD

Programa nº23 emès el 16/06/2022

ANÒNIM: Galvany i el cavaller verd; 2022, Cal Carré. Trad i postfaci de Lola Badia

Parlem amb l’Antònia Carré-Pons, l’editora de Cal Carré, sobre la seva proposta editorial i en especial sobre una de les últimes joies que ha publicat: “Galvany i el cavaller verd”, un relat artúric del s.XIV amb una traducció de la Lola Badia que llisca com la seda (si és que la seda llisca que no ho sé). La història és sorprenent i molt ben trabada i ens parla sobre una joguesca entre cavallers on el poeta anònim (un gran poeta sens dubte) no estalvia els detalls gore, ni les descripcions acurades per bastir un relat poderós que pot fer les delícies de qualsevol lector que encara no hagi perdut les ganes ni l’alegria de meravellar-se. Dir també que aquest breu relat medieval, que sorpren per la vivesa i la modernor del seu estil, el llegeixes en el temps de fer dos cafès, però el retens en la memòria el temps suficient per poder-lo explicar als teus nets, si és que encara no tens fills i els vols tenir.

Antònia Carré-Pons
Lola Badia

Clica i ecolta’l: https://www.radiosilenci.cat/embed/podcast?id=radiosilenci_podcast_15180

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s