Mitjans

(8/11 anys -3r,4t,5è-)

ENS TROBEM EL 4t DIMARTS DE CADA MES A LES 19h

(properes sessions: 23 de gener, 20 de febrer i 20 de març)

Aquí ja comencem a llegir les primeres novel·les. Curtes, amb il·lustracions i adequades a l’edat. No deixarem però l’àlbum il·lustrat i ens iniciarem també en la poesia.

Coordinadora/animadora: Cristina Casalí

 

1ª SESSIÓ (24 d’octubre)

Aquesta és la novel·la de la primera sessió: “La boira pudent” text: Joles Senell il·lustracions: Marc Torrent (Ed. Bambú)

Resultat d'imatges de la boira pudent

En Bernat és el fill petit d’un rei que té un bosc del seu regne envaït per una boira pudent. Ell tot sol, amb l’ajuda d’una llonganissa i d’un saquet d’olor, aconseguirà no només saber quina és la causa de la ferum, sinó que també l’eliminarà. Vols ajudar-lo a resoldre els enigmes que s’amaguen en el bosc i acompanyar-lo en aquesta aventura?

 

 

Josep Albanell (Joles Sennell)

Va néixer a Vic (Osona) el dia de Nadal de 1945. A la Seu d’Urgell (Alt Urgell), hi va viure la infància i l’adolescència. Se sent bipàtrida: vigatà per origen i tradició familiar, i urgellenc per adopció i devoció. Actualment viu a Barcelona. Va començar a estudiar la carrera de Periodisme a Madrid, però la va deixar per la de Filosofia i Lletres (filologia) de la qual és llicenciat per la Universitat de Barcelona. Durant molts anys ha treballant en editorials. Amb el pseudònim de Joles Sennell escriu literatura per a nois i noies. Va ser un dels inventors primigenis de l’Ofèlia Dracs. Ha escrit, entre llibres de contes, novel·les, àlbums infantils i teatre, un bon grapat d’obres, per algunes de les quals li han estat concedits alguns premis. És casat i té dos fills, la Maria i el Francesc, pels quals no li ha estat concedit cap premi.

 

2ª SESSIÓ (28 de novembre)

Aquest és el conte de la sessió: “En Tristany s’encongeix” de Florence Parry Heide (il.lustracions d’Edward Gorey) ed. Blackie Books

Resultat d'imatges de en tristany s'encongeix

(Nadal)

3ª SESSIÓ (26 de gener)

Aquesta és la novel·la per a la propera sessió: “La meravellosa medecina d’en Jordi” d’en Roal Dahl (il.lustracions d’en Quentin Blake)

Resultat d'imatges de la meravellosa medecina d'en jordi